چوب یک نعمت

هر آنچه را در مورد صنایع چوب میخواهید در وبسایت ما بیابید.

چوب یک نعمت

هر آنچه را در مورد صنایع چوب میخواهید در وبسایت ما بیابید.

دستگاه خلاء خشک کن چوب در کشور طراحی و ساخته شد.

دستگاه خلاء خشک کن چوب در کشور طراحی و ساخته شد.

دستگاه خلاء خشک کن چوب و فرآورده‌های چوبی برای نخستین بار در کشور طراحی و ساخته شد.

دکتر بهبود محبی، عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس و مبتکر این دستگاه در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: دستگاه خلاء برای خشک کردن چوب و فرآوردهای چوبی ساخته شده و کارایی بسیار بیشتری نسبت به کوره‌های خشک کن دارد.

وی درباره نحوه عملکرد این دستگاه گفت: رابطه‌ای میان نقطه جوش آب و فشار هوا وجود دارد که هر چه فشار هوا کاهش یابد، نقطه جوش نیز پایین می‌آید. دستگاه خلاء خشک‌کن برای صرفه‌جویی در انرژی بر مبنای این رابطه ساخته شده به طوری که با ایجاد خلاء توسط پمپ با حرارتی ملایم، چوب به سرعت خشک می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: زمان خشک کردن چوب در هوای آزاد به شرایط اقلیمی منطقه بستگی دارد و در مدت زمان زیادی انجام می‌شود. استفاده از کوره‌های چوب خشک کن نیز با توجه به نیاز به ادوات گران‌قیمت به صرفه نبوده و نسبت به خشک کردن در هوای آزاد به چندین هفته زمان نیاز دارد که این زمان به اندازه کوره و نوع گونه مصرفی (راش، بلوط و غیره) و حساسیت و ضخامت چوب بستگی دارد. این در حالی است که با کمک دستگاه ساخته شده هرگونه چوب در عرض چند روز خشک می‌شود.

دکتر محبی در ادامه خاطر نشان کرد: در کوره‌های چوب خشک کن معمولی نیروی رانشی رطوبتی ایجاد شده رطوبت را از داخل چوب به خارج آن منتشر می‌کند. در حالی که در این سیستم بر مبنای تغییر فشار هوا، نیروی رانشی هوا از سوی چوب کشیده شده و به همراه پایین آمدن نقطه جوش، آب درون سیستم شروع به تبخیر می‌کند.

وی درباره مزایای استفاده از دستگاه ابتکاری به ایسنا گفت: در کوره‌های خشک‌کن به علت وجود گونه‌های مختلف با حساسیت‌های گوناگون در زمان خشک کردن، یک‌سری نیروهای مکانیکی در چوب به وجود می‌آید که این تنش‌ها سبب کج شدن و تغییر ضخامت چوب می‌شود. در حالی که در این سیستم به دلیل خارج شدن هوا و استفاده از دمای پایین‌تر، شدت تنش‌ها بسیار کمتر می‌شود.

دکتر محبی با بیان این که مدت زمان خشک کردن چوب به دانستیه آن نیز بستگی دارد، اظهار کرد: پس از انجام آزمایشات مختلف مدت زمان خشک کردن را از چند هفته به پنج روز رساندیم و در حال انجام تحقیقات بیشتر روی آن هستیم تا به زمان و شرایط مطلوب‌تری دست یابیم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد